Вот есть же блюда, идеальные в своей простоте. Капрезе, мой любимый салат, именно такой. Томаты, моцарелла и базилик - что может быть проще и гармоничнее?
Признаюсь честно, я могу есть капрезе на завтрак, обед и ужин, и мне не надоест! Кстати, этим мы и занимались на пару с мамой, когда я еще жила в Москве. Возможно, именно поэтому так сложилось, что я наколдовала себе переезд в Италию (но это не точно).
Этим летом я решила немного модифицировать любимый салат, добавив персики, поджаренные на гриле, и заменив моцареллу на страчателлу. Мой консервативный в еде муж, увидев на фото мое творение, скептически отнесся к этой идее, но.. попробовав, согласился, что салат хорош! Раз уж рецепт одобрен великим критиком Алессио, можно представить его на суд широкой публике:) Жду ваших отзывов, друзья!
Салат с томатами, персиками и страчателлой
Ингредиенты (на 2 порции):
Томаты 2-3 шт.Приготовление:
Персики разрезать пополам и извлечь косточку. Нарезать каждую половинку на 3-4 части и поджарить на гриле.Примечания:
При желании можно дополнительно использовать крем-бальзамик.Tomato, grilled peach & stracciatella salad (EN)
Some dishes are perfect in their simplicity. Caprese, my favorite salad, is exactly that. Tomatoes, mozzarella and basil - what could be simpler and more harmonious?
Honestly, I can eat Caprese for breakfast, lunch and dinner, and I won't get bored! By the way, I used to do this with mom when I lived in Moscow. Perhaps that's why it so happened that I've conjured my move to Italy (kidding).
This summer, I decided to modify my favorite salad a bit by adding grilled peaches and replacing the mozzarella with stracciatella. When my husband, as he's conservative in food, saw my creation in the photo he was skeptical about this idea, but ... after trying the salad, he agreed that it's definitely nice! Since the recipe is approved by my main food critic Alessio, I can share it with my community:) Looking forward to your feedback, guys!
Salad with tomatoes, peaches and stracciella
Ingredients (for 2 servings):
2-3 Tomatoes 2-3 Peaches 250 g Straciatella 10 Basil leaves Salt, pepper to taste Olive oil for dressingMethod:
Cut the peaches in half and remove the pit. Сut each peach half into 3-4 wedges and grill them. Cut the tomatoes into slices. Place the tomatoes, peaches and stracciella in a plate. Before serving, sprinkle with salt and pepper, season with olive oil and garnish with basil.
Отправить комментарий